Marti, Octombrie 2, 2007, 12:53 PM 

Dan Mihalache îl atacă dur pe Geoană.
     media: 0.00 din 0 voturi

Deputatul Dan Mihalache
„Mircea Geoanã are severe probleme de caracter”

Alegerile pentru Parlamentul European încã mai dau bãtãi de cap politicienilor nostri, asta în conditiile în care listele ar fi trebuit sã fie gata, iar data alegerilor bate la usã.
Totusi, modificãrile de ultimã orã care au apãrut ar putea dovedi o lipsã de maturitate politicã, în contextul în care nume care au fost fãcute deja publice sunt sterse apoi de pe listã. Este vorba despre scoaterea de pe listã a deputatului PSD, Dan Mihalache, de cãtre presedintele partidului, Mircea Geoanã, lucru care, dupã cum spune chiar el, este nestatutar si pe care îl considerã o modalitate de a fi tras de urechi pentru curajul de a-si fi exprimat pãrera în public. Acesta spune cã ceea ce se petrece acum în PSD îl întristeazã si aseamãnã partidulcu un SRL condus dupã bunul plac al patronului. Mihalache a fost scos de pe lista candidatilor pentru Parlamentul European dupã ce si-a exprimat nemultumirea în legãturã cu faptul cã Radu Podgorean a fost plasat abia pe locul 14 pe listã, loc neeligibil.

Cum comentati atitudinea lui Mircea Geoanã în legãturã cu eliminarea dvs. de pe lista pentru europarlamentare?
- Spre deosebire de altii, eu cred cã un partid politic înseamnã în primul rând solidaritate si un anumit tip de camaraderie care trebuie sã existe într-o organizatie de acest tip. Si atunci când am vãzut o nedreptate mi s-a pãrut normal sã vorbesc. Deci nu puteam sã mã desolidarizez cu un coleg care, dupã pãrerea mea, era pus într-o situatie jenantã, tinând cont de fosta lui calitate de presedinte al Comisiei de Politicã Externã din Camera Deputatilor, de europarlamentar, si l-a pus pe locul 14, dupã niste copii care numãrã încã statele de pe harta Europei cu greu. Sigur cã am fãcut o declaratie în sprijinul acestui coleg. Declaratia l-a enervat foarte tare pe domnul Geoanã, care, ca o formã de retorsiune, de pedeapsã, a spus cã acuma îl excludem si pe Dan Mihalache de pe lista pentru europarlamentare.

Sunteti convins cã motivul pentru care ati fost exclus de pe listã este declaratia pe care ati fãcut-o în presã?
- Cel putin formal, asa este. Poate cã sunt si alte motive mai profunde, care tin de istoria politicã a ultimilor ani, dar cel putin formal, asa este.
Eu încã sunt de pãrere cã am procedat în mod corect. Repet, politica înseamnã si camaraderie, înseamnã si solidaritate, nu o adunãturã de hiene care doar asteaptã functii si care stau cuminti ca seful cel mare sã le distribuie o pozitie sau alta. Dincolo de chestiunea asta, fatã de gestul lui Mircea Geoanã as face doar un comentariu oarecum trist. Mi se pare cã el are severe probleme de caracter. L-am sprijinit, si când spun „l-am sprijinit” nu mã refer doar la mine; toatã familia Mihalache l-a sprijinit, inclusiv sotia mea l-a sprijinit pe plan intern pentru a dobândi pozitia de presedinte si o oarecare consistentã în exercitarea ei, pe plan extern pentru a depãsi anumite semne de întrebare care priveau optiunea lui proeuropeanã ca presedinte de partid. Din punctul ãsta de vedere, repet, cu tristete spun cã mi se pare cã gestul lui a fost brutal fatã de un om care i-a fost prieten.

Ce pãrere aveti fatã de modul în care ati fost exclus de pe listã? Este statutar sau nu?
- Nu. Asta e limpede cã nu este statutar, de altfel Geoanã a si spus cã „am hotãrât azi dimineatã în biroul meu.” Desigur, putea sã hotãrascã si la intersectie, si la Carrefour sau în altã parte. Cred cã, din punctul ãsta de vedere, am asistat la o încãlcare brutalã a oricãror norme de functionare a unui partid politic.

O sã faceti ceva în acest sens? Vã veti adresa Consiliului National?
- Nu voi face absolut nimic, pentru cã mi se pare cã partidul a ajuns la un punct critic, orice demers e trecut cu vederea de cãtre un grup de tipi care stau lângã el, cred cã în perioada urmãtoare vom asista la dezvoltãri interesante în interiorul Partidului Social Democrat si probabil si la o anumitã reconfigurare a conducerii sale.

- Sunteti din ce în ce mai nemultumit de partidul din care faceti parte?
- Nu. Sunt nemultumit de modul în care functioneazã. Eu am investit foarte mult în acest partid. Cred cã am la activ cel putin vreo 2.000 de pagini scrise pentru doctrina si strategia politicã a acestui partid în ultimii sapte ani si asist cu tristete la transformarea lui într-un fel de SRL personal care trebuie tranzactionat cu unii sau cu altii: cu liberalii, cu Bãsescu si asa mai departe.

- Domnul Podgorean s-a declarat solidar cu dumneavoastrã. Cum comentati acest aspect?
- E un gest frumos pentru cã, repet, dincolo de functii, de demnitãti publice, cred cã un partid politic înseamnã prietenie, camaraderie, solidaritate.

(A consemnat Angela SABÃU )

Glasul Maramuresului


Comentezi?

 1. aniela

  Domnul Geoana ii rasplateste cu excluderea de pe liste pe cei ce au curajul sa isi exprime opinia.

 2. iulian

  Geoana a avut grija ca Maramuresul sa nu fie reprezentat in Parlamentul European.

 3. Andreea

  Pacat de el...e tanar...securisto-comunist. Nu a invatat nimic din 17 ani de democratie...

 4. Emilian Anghel

  E tare Geoana. A reusit sa mentina in forma un partid de opozitie si traga la raspundere puterea. Orice om trebuie sa aprecieze asta indiferent daca il iubeste sau nu pe om. A facut totusi ceva!


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Mă prezint: Cristian China-Birta office at pmgconsulting.ro

Cauţi ceva?


Dacă vrei să fii informat...


Despre ce vorbim aici

Ce mai răsfbloguiesc

Oldies but tot goldies

 • jocuri
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare